Μια σειρά από κραυγαλέα περιστατικά κι ένα όργιο παρατυπιών έβγαλε το πόρισμα των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών που παραδόθηκε στον υπουργό Υγείας στις 30 Σεπτεμβρίου και αφορούσε σε υπερχρεώσεις ιδιωτικών κλινικών σε βάρος του ΕΟΠΥΥ για το 2013.

«Διαπιστώθηκαν νοσηλείες αρρένων για γυναικολογικά νοσήματα και το αντίθετο, νοσηλείες ανηλίκων σε μονάδες νεογνών, νοσηλείες για τοκετό και λοχεία σε άρρενες και θήλεις κάτω των 10 ετών ή άνω των 60» τόνισε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης,

Συνολικά, από χρεώσεις ιδιωτικών κλινικών αμφισβητούνται 41 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5 εκ. ευρώ αφορούν παραβατικες συμπεριφορές.

Οι σχετικοί φάκελοι θα σταλούν στον εισαγγελέα και θα υπάρξουν ποινές αλλά και διακοπή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Ήταν η πρώτη φορά που ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες έβγαλαν πόρισμα για υπερχρεώσεις σε βάρος του οργανισμού και η ανακοίνωση του πορίσματος έγινε παρουσία 3 προκατόχων του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Υγείας. Η παρουσία των τριών πρώην υπουργών Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Άδωνι Γεωργιάδη στη συνέντευξη Τύπου του κ. Βορίδη μόνο συμβολική δεν ήταν αφού και οι τέσσερις υπουργοί έστειλαν σαφές πολιτικό μήνυμα πως είναι ενωμένοι και υπάρχει συνέπεια και συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις του υπουργείου.

«Ήρθε η ώρα -μέσα από πορεία εξορθολογισμού- οι δαπάνες να συγκρατηθούν» δήλωσε ο Ανδρέα Λοβέρδος.

«Με τέσσερις διαφορετικούς υπουργούς συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις με συνέπεια και πίστη ότι ωφελείται η κοινωνία και η πατρίδα» τόνισε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

«Είμαι πεπεισμένος ότι τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις αν συνεχιστούν -όχι επειδή το λένε οι δανειστές αλλά για να νοικοκυρέψουμε ��ο σπίτι μας- θα έχουν εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα για τον Έλληνα φορολογούμενο» σχολίασε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Βορίδης ανέφερε πως θα υπάρξουν έλεγχοι και για το 2012 αλλά και για τη φετινή χρονιά ενώ θα ελεγχθούν και τα δημόσια νοσοκομεία.