Ανοικτή παραμένει η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια μετά και τη νέα συνάντηση των αρμόδιων υπουργών με την τρόικα.

Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, «δεν υπήρξε σημείο διαφωνίας αλλά δεν καταλήξαμε». Ο ίδιος, σημείωσε πως η συμφωνία δεν θα κλείσει μέχρι αύριο που φεύγει η τρόικα και πρόσθεσε πως θα υπάρξουν και αύριο συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν επιπλέον διασφαλίσεις και επιπλέον ελέγχους στο πλαίσιο της ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων για τους πολύ μεγάλους οφειλέτες (οφειλέτες δεκάδων εκατομμυρίων).

Όπως σχολίασε η ίδια πηγή, η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα αλλά η συζήτηση με την τρόικα δεν έφτασε σε αναλυτικά στοιχεία της ρύθμισης που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

«Εφόσον δεν έχουν κλείσει παρεμφερή θέματα της διαπραγμάτευσης για τα "κόκκινα" δάνεια δεν είναι δυνατόν να έχει κλείσει μόνο αυτό το θέμα» τόνισε με νόημα.

Σχετικά με την ενδεχόμενη καθυστέρηση στη λήψη οριστικής απόφασης, ο παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφερε ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία, θα προωθηθεί και η σχετική νομοθετική ρύθμιση με επείγουσα διαδικασία.

Στη συνάντηση με την τρόικα μετείχαν ο υπουργός Οικονομίας Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης.