Γεμάτα πάνε και έρχονται τα αεροπλάνα αυξάνοντας κατά πολύ την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον φετινό Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 23% σε 1,62 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού, καταγράφοντας αύξηση 25,8% και 21,5%, αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, τον μήνα Σεπτέμβριο, οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 26%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα αυξήθηκαν κατά 24%.

Όσον αφορά στο εννιάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2014, από τα στοιχεία του ΔΑΑ προκύπτει αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 19,4%. Συγκεκριμένα, 11,67 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το εν λόγω χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας τις αντίστοιχες επιδόσεις του 2013 κατά 1,9 εκατομμύρια επιβάτες. Η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε αύξηση 20% ��ο εν λόγω διάστημα, ενώ η κίνηση εσωτερικού σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο της τάξεως 18,3%.

Ποιοι παράγοντες λειτούργησαν θετικά στα παραπάνω ποσοστά;

Η ανάκαμψη της οικονομίας, η τόνωση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού και η ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών, κατά τη διάρκεια του θερινού προγράμματος πτήσεων «βοήθησαν» στην αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο της ελληνικής πρωτεύουσας.