​Κλειδώνει όπως όλα δείχνουν ο αριθμός των δόσεων για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα συμφώνησε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έως και σε 100 δόσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δεν αποδέχθηκαν την αρχική εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης για 120 δόσεις και αναμένουν την ανάλυση των επιπτώσεων της εφαρμογής της ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια στα δημοσιονομικά του κράτους, μιας και το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων και το κούρεμα έως 90% των προσαυξήσεων και των προστίμων.

Η τρόικα φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει να τεθούν ως ταβάνι οι 100 δόσεις, και έχουν πάρ��ι τη διαβεβαίωση από την κυβέρνηση ότι θα υπάρξει επίβλεψη για την σωστή εφαρμογή του νόμου.

Όπως έχει γράψει και το star.gr, η ρύθμιση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια αφορά 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 10.000 μεγάλες επιχειρήσεις και δίνει τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους έως και σε 8,3 χρόνια.

Πάντως αναμένεται η συμφωνία για τις 100 δόσεις να επεκταθεί και πέραν των 110.000 επιχειρήσεων που θα ρυθμίσουν τα δάνειά τους.