​Μετά τον Γ. Χαρδούβελη, τη σκυτάλη στην κούρσα της διαπραγμάτευσης παίρνει σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας, ο οποίος υποδέχεται στις 11:30 την τρόικα. Στο επίκεντρο σήμερα των συζητήσεων αναμένεται να τεθούν τα «κόκκινα δάνεια», η ρευστότητα και η μείωση της γραφειοκρατίας, με την κυβέρνηση να αισιοδοξεί ότι το ζήτημα των «κόκκινων δανείων» θα είναι ένα από τα θέματα που θα κλείσουν σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση για τη νομοθετική ρύθμιση για τα «κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια» θα πρέπει να μην έχει επίπτωση στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ενώ τα κριτήρια βιωσιμότητας θα θεσπίζονται με βάση τις ταμειακές ροές, τα μεικτά κέρδη και το αντικείμενο δραστηριότητας των μικρών επιχειρήσεων.

Όσον αφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις το κριτήριο της επιλογής για το ποιες θα ενταχθούν στη ρύθμιση θα το αποφασίζουν οι τράπεζες.

Η ρύθμιση που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Ανάπτυξης, αφορά περίπου 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 10.000 μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία έως και 10 χρόνια.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας θα έχουν σήμερα συνάντηση και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη, στις 15:00 το μεσημέρι, ενώ την Πέμπτη σειρά θα έχει ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.