​Στον ελληνικό τουρισμό ποντάρει η Google, προτρέποντας τους χρήστες του διαδικτύου να επισκεφτο��ν την χώρα μας για τις διακοπές τους.

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης σκοπεύει να δώσει σε 600 ελληνικές επιχειρήσεις online υποστήριξη, ώστε να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες μέσω του νέου διαδικτυακού προγράμματος που αναπτύσσει.

Η Google τον τελευταίο καιρό δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την τουριστική οικονομία και δεν θα μπορούσε να αγνοήσει την εκτίναξη που σημείωσε ο ελληνικός τουρισμός φέτος το καλοκαίρι.

Καθώς μάλιστα όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να αναζητήσουν έναν τουριστικό προορισμό, η Google βρίσκει ένα ακόμα πεδίο στο οποίο μπορεί να δραστηριοποιηθεί. Άλλωστε η κατηγορία των ταξιδιών είναι πολύ δεκτική σε διαφημίσεις, φέρνοντας έσοδα σε όλους και στην Google.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναζήτηση «Crete beach hotel» στο Google και στο Google maps που προσέλκυσε φέτος αρκετές διαφημίσεις.

Το πρόγραμμα για την Ελλάδα, περιλαμβάνεται σε ένα ευρύτερο πλάνο δράσης που έχει στόχο τις εταιρείες της Ν. Ευρώπης. Μέσω αυτού λοιπόν οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορούν να προσφέρουν επικαιροποιημένες πληροφορίες σε πολλές γλώσσες, ώστε να προσελκύσουν όσους περισσότερους τουρίστες μπορούν και να έχουν μια online επικοινωνία μαζί τους.

Ήδη η Google προωθεί τη σελίδα του ΕΟΤ στο Google+ και μέχρι σήμερα έχει περισσότερους από 1,4 εκατ. followers.