Την Κυριακή διαβάσαμε τη νέα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το ελληνικό χρέος. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπεύθυνος του Προγράμματος του κόμματος Γ.Δραγασάκης σε συνέντευξη του στην Real News πρότεινε την απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, «δηλαδή ένα μέρος του χρέους να αποσυρθεί από τις αγορές ή τους φορείς που το κατέχουν σήμερα και να κρατηθεί “παγωμένο” στα πλαίσια της ΕΚΤ».

Τι είναι όμως η απόσυρση του χρέους;

Ο κεντρικός σχολιαστής του δελ��ίου του STAR και εκδότης της Real News Νίκος Χατζηνικολάου, μιλώντας στην Μάρα Ζαχαρέα, εξήγησε τι σημαίνει ο νέος όρος που χρησιμοποίησε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα .

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει στροφή προς τον ρεαλισμό…. Ο ίδιος ο κ.Δραγασάκης στην Real News μιλά για πάγωμα χρέους στην ΕΚΤ κα�� για μείωση επιτοκίων , αναρωτιέμαι τι διαφορά έχει αυτό από την επιμήκυνση;» διερωτήθηκε αρχικά ο γνωστός δημοσιογράφος, επισημαίνοντας πως κατά την δική του άποψη η απόσυρση του χρέους που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία διαφορά από την επιμήκυνση.

«Ανάλογους πολιτικούς υπαινιγμούς είχε κάνει πριν μερικές εβδομάδες και ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος Σταθάκης. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι δύο κατεξοχήν οικονομικοί υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν αυτή την στροφή προσεκτικά με υπαινιγμούς, ώστε να μην προκληθούν και οξείες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος» τόνισε ο κ.Χατζηνικολάου, προσθέτοντας πως αυτό που του έκανε εντύπωση είναι πως και οι δύο (ενν Δραγασάκης και Σταθάκης) χρησιμοποιούν την ίδια έκφραση πως «στρατηγικός μας στόχος παραμένει το κούρεμα».

Μάλιστα οι δηλώσεις αυτές των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ για το χρέος έφεραν στο μυαλό του εκδότη της Real News τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Κάτι ανάλογο έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου στα μέσ�� της δεκαετίας του 80’ όταν μας κάλεσε τους δημοσιογράφους για να μας μιλήσει για την απομάκρυνση των αμερικάνικων βάσεων… Όταν πήγαμε και είδαμε τα πανό και τα συνθήματα κα�� ακούγοντας την πρώτη του παράγραφο, πιστέψαμε ότι έφευγαν οι βάσεις αλλά στην πραγματικότητα η σύμβαση προέβλεπε ότι οι βάσεις θα έμεναν για ακόμη 20 χρόνια. Στρατηγικός στόχος όμως, όπως τώρα είναι το κούρεμα, τότε ήταν να φύγουν οι βάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κεντρικός σχολιαστής του STAR.

ΒΙΝΤΕΟ STAR