Την εκτίμηση ότι η μελέτη που θα παρουσιαστεί την Τρίτη από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) για τις ομαδικές απολύσεις θα είναι θετική, εξέφρασε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας, μετά τη συνάντηση που είχαν την Κυριακή οι υπουργοί Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να κατατεθεί σύντομα νομοθετική διάταξη για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία που να προβλέπει αυξημένες δόσεις, το ίδιο στέλεχος απάντησε ότι "δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή."

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο Πρωθυπουργός με βάση αυτά που είπε στη Θεσσαλονίκη, προχωρήσει σε μια τέτοια παρέμβαση», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εργασίας αναχωρεί αύριο για τη Γενεύη απ' όπου θα επιστρέψει την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να έχει τo πρώτο κρίσιμο ραντεβού του με την τρόικα.

Από την άλλη, όπως σας γράψαμε από το star.gr, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει τη Δευτέρα, από τις 11:00, διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.