«Βασική ανάσα για την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα» χαρακτηρίζει τον Τουρισμό το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε ανακοίνωσή του με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της 35ης επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας του Τουρισμού.

«Οι εξαιρετικές τουριστικές χρονιές του 2013 και του 2014 είναι σηματωρός και δικαίωση, τόσο για εμάς τους επαγγελματίες και τους απασχολούμενους στον κλάδο, όσο και για την κυβέρνηση που στήριξε εξ αρχής τον τουρισμό» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το ΞΕΕ υπογραμμίζει ότι τα ελληνικά ξενοδοχεία μέσα στη γενική προσπάθεια ανάτασης της χώρας και παρά τις δυσκολίες σήκωσαν ψηλά την Ελλάδα τελώντας το πατριωτικό τους καθήκον.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι η άνοδος του οικονομικών μεγεθών του κλάδου δεν πρέπει να είναι αφορμή εφησυχασμού και πανηγυρισμών: «Η επιτυχία της τελευταίας διετίας αποτελεί ευθύνη προκειμένου να σχεδιάσουμε τα επόμενα μέτρα για την άνοδο της ανταγωνιστικότητας και του εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος της χώρας και την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά του τουρισμού, ούτως ώστε η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία να έχει ένα καλύτερο αύριο».

«Θεωρώντας δεδομένη την συμπόρευση όλων μας προς αυτή την κατεύθυνση, ευχόμαστε και το 2015 να έχουμε μια ακόμη εξαιρετική χρονιά, τόσο για τον ελληνικό τουρισμό όσο και για την οικονομική και κοινωνική ευημερία της χώρας» καταλήγει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας.