​Στην βούληση της κυβέρνησης να μην «αγγιχτούν» τα 11,4 δις ευρώ του αποθεματικού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για να επιστραφούν, αν δεν χρειαστούν, προκειμέν��υ να μειωθεί το χρέος, αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Στην συνάντηση, όπου η ΟΤΟΕ ενημερώθηκε για τις θέσεις και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ενόψει των stress tests που διενεργούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ.Χαρδούβελης τόνισε ότι η κυβέρνηση δε θέλει να ξοδέψει, αν δεν παραστεί ανάγκη, τα 11,4 δις του ΤΧΣ, ώστε να παραμείνουν ως «μαξιλάρι» ασφαλείας και αν δεν χρειαστούν να επιστραφούν προκειμένου να μειωθεί το χρέος.

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια ο κ. Χαρδούβελης αναγνώρισε πως είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί γιατί συνεχίζουν να αυξάνονται, λέγοντας πως μια λύση θα ήταν να δημιουργηθεί ένα δίκαιο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού, για να διευκολυνθεί η αντιμετώπιση του προβλήματος ενώ σε ό,τι αφορά στους ενδεχόμενους πλειστηριασμούς τόνισε πως αν χρειαστεί, θα υπάρξει πλαίσιο προστασίας.

Σχολιάζοντας τέλος, την αναφορά του προέδρου της ΟΤΟΕ Σταύρου Κούκου «για κομματικές αντιπαραθέσεις σκοπιμότητας γύρω από την ασφάλεια των καταθέσεων», ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε πως οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς και δεν πρέπει να υπάρχουν αντιπαραθέσεις για το θέμα αυτό.