​Τέλο�� στις συλλήψεις και τις ποινικές διώξεις όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές βάζει το υπουργείο Οικονομικών με νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα ισχύσει μέσα στις επόμενες μέρες.

Μιλώντας σε ημερίδα του ΣΕΒ, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυράγανης, προανήγγειλε το τέλος των ποινικών διώξεων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, όχι όμως και για όσους βαρύνονται από το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Επίσης, ο υφυπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι θα αυξηθεί το χρονικό περιθώριο διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών, και ταυτόχρονα προανήγγειλε την δημιουργία ενός ακόμα ενδιάμεσου ανεξάρτητου φορέα, στον οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι αμφισβητούν πράξεις της Φορολογικής Διοίκησης, πριν προσφύγουν τελικά στα δικαστήρια.

«Ζητούμενο είναι η αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης αλλά και της Φορολογικής Διοίκησης σε σχέση με τις ποινικές διαδικασίες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το Δημόσιο. Δεν αναφέρομαι στις πράξεις φοροδιαφυγής αλλά στο ξεχωριστό αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, ένα ζήτημα που από κοινού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζουμε για να δώσουμε λύση πρακτική, δίκαιη και εναρμονισμένη με τις διεθνείς πρακτικές», δήλωσε ο υφυπουργός.

Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με την Ημερησία είναι με την επιτάχυνση στην επίλυση των φορολογικών διαφορών να διευκολυνθούν οι επενδύσεις.