​Την "πλάτη" στην απαίτηση της τρόικας να πλειστηριάζονται, από το 2015, τα ακίνητα στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας τους "γυρνά" η κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει μετά την συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου και του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη ο οποίος έχει ξεκινήσει μπαράζ «προπαρασκευαστικών» επαφών λίγες μέρες πριν την συνάντηση κορυφής στο Παρίσι την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, αμέσως μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, «είναι απόφαση και όχι διάθεση να αναχαιτισθεί το αίτημα της τρόικας για πλειστηριασμούς στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας».

Παράλληλα, όπως επισήμανε ο συγκεκριμένος παράγοντας, «θα προχωρήσει η εντολή του πρωθυπουργού για να διαφυλαχθούν οι αδύναμοι δανειολήπτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση ώστε η τιμή εκκίνησης να ξεκινά στα 2/3 της αντικειμενικής τιμής.

Σήμερα, η πρώτη τιμή πλειστηριασμού δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη της αντικειμενικής, γεγονός που οδηγεί σε αδυναμία ολοκλήρω��ης εκατοντάδων πλειστηριασμών δεδομένης της κάθετης πτώσης των εμπορικών αξιών. Το θέμα αυτό το εντόπισε η τρόικα η οποία και είχε ζητήσει καθιέρωση ελάχιστης τιμής στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR