​Γίνεται ο ελληνικός στρατός να έχει στην διάθεση του μηχάνημα για να κατασκευάζει αρβύλες, αλλά να μην το θέτουν σε λε��τουργία και να γίνονται παραγγελίες στο εμπόριο; Γίνεται το κόστος παραγγελίας να είναι 75 ευρώ το ζευγάρι, όταν το μηχάνημα θα το έφτιαχνε με… 35 ευρώ; Στην Ελλάδα όλα γίνονται!!!!

Η υπόθεση με τα άρβυλα του ελληνικού στρατού ξεκινά από το 2006, όταν ο τότε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννης Λαμπρόπουλος, επισκέπτεται φυλάκια στον Έβρο.Βρέχει πολύ και ο ΥΦΕΘΑ βλέπει τα καταπονημένα άρβυλα ενός στρατιώτη. Τον ρωτά αν περνούν νερά από το άρβυλο και η απάντηση ήταν καταφατική. Με το που επιστρέφει στην Αθήνα ο κ.Λαμπρόπουλος δίνει εντολή να βρεθεί η καλύτερη μηχανή για παραγωγή. Μετά από σχετική έρευνα αγοράς και πολλούς υπολογισμούς γίνεται η παραγγελία για ένα μηχάνημα αξίας 1,5 εκ.ευρώ. Η κυβέρνηση Καραμανλή πέφτει, ο κ.Λαμπρόπουλος δεν είναι πια ΥΦΕΘΑ και η σύγχρονη μηχανή φτάνει στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο προς μεγάλη χαρά των εργαζομένων, οι οποίοι θεωρούν ότι το εργοστάσιο θα πάρει τα πάνω του και δεν θα κινδυνέψουν θέσεις εργασίας.

Όπως αναφέρει η Real News, η σύγκρισή παλιάς και νέας μηχανής δεν υπάρχει! Η παλιά παρήγαγε με το ζόρι 200 ζευγάρια την ημέρα και από νούμερα από 42 ως 46, με αποτέλεσμα όποιος είχε μεγαλύτερα ή μικρότερα πόδια να καταφεύγει στο εμπόριο για να βρει άρβυλα. Η νέα μηχανή μπορεί να φτιάξει μέχρι 1000 ζευγάρια την ημέρα σε νούμερα από 35 έως και 50!

Παρά τις δυνατότητες της μηχανής και το μειωμένο κόστος, σε κάποιους δεν άρεσε η ιδέα και..... αντέδρασαν! Έτσι βρέθηκε ένας τρόπος για ν�� μην παραλάβουμε την εξαιρετική μηχανή παραγωγής των άρβυλων και όχι μόνο αυτό κάποιοι απείλησαν με μηνύσεις τον κ.Λαμπρόπουλο, όταν επιστρέφοντας στην θέση του ΥΦΕΘΑ ενδιαφέρθηκε να μάθει τι έχει συμβεί με την μηχανή!

Ούτε από τον Βλάχο, τον Ντάλας και τον Πλαπούτα τέτοια συμπεριφορά! Ακόμη και ο Κάκαλος πιο έξυπνα θα είχε συμπεριφερθεί!

0e2e165aaa9045429dda222.jpg