​Ανοίγει το παράθυρο για μικρ��τερες περικοπές σε ασφαλιστικά ταμεία που χορηγούν επικουρική σύνταξη, μετά από την διάταξη του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή για τους ένστολους και τα μετατρέπει σε επαγγελματικά ταμεία.

Τα ταμεία των ενστόλων πήραν παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015 για να μετατραπούν σε ταμεία ιδιωτικού δικαίου και έτσι να αποφύγουν την ένταξή του στο ενιαίο επικουρικό (ΕΤΕΑ), η παράταση αυτή αφορά κι άλλους φορείς που καταβάλλουν επικουρική σύνταξη ή εφάπαξ και είναι εκτός ΕΤΕΑ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για κλάδους που λειτουργούν εντός οργανισμών του Δημοσίου, όπως για παράδειγμα ο κλάδος πρόνοιας των υπαλλήλων του ΟΓΑ, του υπουργείου Εσωτερικών, του ταμείου Αρωγής προσωπικού ΟΤΕ, αλλά και το Ταμείο που χορηγεί το εφάπαξ στους υπαλλήλους της Βουλής.

Επίσης, στην κατηγορία αυτή συγκαταλέγονται το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων που καταβάλλει μερίσματα, ο κλάδος πρόνοιας του Ταμείου Νομικών, του ΤΣΜΕΔΕ και άλλα μικρότερα Ταμεία που καταβάλλουν βοηθήματα σε υπαλλήλους οργανισμών του Δημοσίου.