​Νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα «βλέπει» η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» πίσω από την επίσκεψη του νέου προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στην Αθήνα.

Η γνωστή εφημερίδα εκτιμά πως έρχεται τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, αλλά όπως χαρακτηριστικά γράφει, αυτό θα έχει άλλο όνομα!

Σύμφωνα με την «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Γιούνκερ, ο οποίος ως πρόεδρος του Eurogroup κατάφερε να διασώσει την Ελλάδα από τη στάση πληρωμών -τουλάχιστον προσωρινά- κόμισε στις αποσκευές αυτό που κομίζουν όλοι οι ξένοι πολιτικοί που επισκέπτονται την Ελλάδα: επαίνους για τις μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις αλλά και προειδοποιήσεις ότι η εποχή των στερήσεων δεν τελείωσε.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά ελπίζει να πάρει από τους δανειστές της ένα τρίτο πακέτο βοήθειας που θα έχει άλλο όνομα. Η βοήθεια θα κρύβεται πίσω από ευφημισμούς, του τύπου 'παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δισεκατομμυρίων που έλαβε από τις χώρες της ευρωζώνης και μείωση των επιτοκίων'. Η πλειονότητα των οικονομολόγων συμφωνεί ότι η Ελλάδα χωρίς τρίτο πακέτο, με όποιο όνομα κι αν πάρει, δεν θα μπορέσει να ισοσκελίσει μακροχρόνια τον προϋπολογισμό της» τονίζει η εφημερίδα, σύμφωνα με την Deutsche Welle.