''Καπέλο'' μέχρι και 900% μπαίνει στα οπωροκηπευτικά από επιτήδειους στις λαϊκές αγορές οι οποίοι κρατούν τις τιμές σε υψηλό επίπεδο. Ενώ οι παραγωγοί από την πλευρά τους τονίζουν πως το δικό τους κέρδος είναι σχεδόν ελάχιστο.

Το μυστικό κρύβεται στη διαδρομή, στους μεσάζοντες αλλά και στους ''ψευτοπαραγωγούς'' που τρυπώνουν στις λαϊκές αγορές, που εκεί τα προϊόντα κατά γενική ομολογία είναι πιο φτηνά σε σχέση με το μανάβικο και το σουπερ μάρκετ.

Χαρακτηριστικό για το φούσκωμα των τιμών είναι ότι οι ντομάτες 'φεύγουν από το χωράφι με τιμή από 0,2 έως 0.5 ευρώ το κιλό και φτάνουν στον πάγκο από 1,2 έως και 1,5 ευρώ το κιλό. Οι πατάτες φεύγουν από το χωράφι με 0,15 έως 0,2 ευρώ το κιλό και στον πάγκο πωλούνταν 0,59 έως 0,75 ευρώ. Το ξερό κρεμμύδι στο χωράφι έχει 0,2 έως 0,38 ευρώ και στο πάγκο το βρίσκουμε 0,65 έως 0,9 ευρώ

Στους ψευτο-παραγωγούς οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό, η διατήρηση των τιμών σε ψηλά επίπεδο, καθώς καταφέρνουν να μένουν στους πάγκους σχεδόν όλο το χρόνο, καθώς αγοράζουν τα προϊόντα τους από άλλους αγρότες η εμπόρους.

Μια καλή έρευνα αγοράς θα βοηθήσει πάντως ώστε να βάλετε στο πιάτο σας τα πιο καλά και τα πιο οικονομικά οπωροκηπευτικά…