Την Αθήνα επιλέγει ως πρώτο του προορισμό ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θέλοντας να δείξει έτσι την έμπρακτη στήριξη του στην ελληνική κυβέρνηση.

«Προτεραιότητά μου, ως Προέδρου της Επιτροπής, είναι η απασχόληση, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις και χαίρομαι που πηγαίνω στην Ελλάδα για να συζητήσω τα θέματα αυτά με τον φίλο και συνάδελφό μου Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της ελλην��κής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωση του ο κ.Γιούνκερ, ο οποίος έρχεται την Δευτέρα στην χώρα μας.

Στην ελληνική πρωτεύουσα ο εκλεγείς Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να πιέσει για την προώθηση της ατζέντας της Ελλάδας, με προτεραιότητα το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο νέος έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβρομόπουλος.

samaras-giounker.jpg

Αμέσως μετά την συνάντηση τους οι κκ Σαμαράς και Γιούνκερ θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Κομισιόν, στο οποίο θα παρακαθήσει και ο νέος επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρης Αβραμόπουλος.