Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ανοίξει νέος γύρος κοινοτικών επιδοτήσεων για τις Κυκλάδες, χρηματοδοτώντας σε ποσοστό έως και 60% δαπάνες νησιωτών, καθώς και εκείνων με καταγωγή από χωριά του Αιγαίου που θέλουν να επενδύσουν σε μικρές επιχειρήσεις.

Καλό σαν σκέψη λένε οι περισσότεροι άνεργοι, που γνωρίζουν για το πρόγραμμα, δύσκολα όμως θα έκαναν αίτηση για τη δική τους επιχείρηση, όπως προσθέτουν.

Οι ίδιοι λένε πως βασικός λόγος είναι ότι πρέπει να καταβάλεις το 30% τουλάχιστον, μετά από 6 μήνες την πρώτη δόση και εν συνεχεία να πληρώσεις άλλες 3 δόσεις. Αλλά από τη στιγμή που είσαι άνεργος, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις ήδη ένα χρηματικό ποσό…

Οι επιλέξιμες δαπάνες για χρηματοδότηση είναι: Μικρά τουριστικά καταλύματα, επισκέψιμα αγροκτήματα , βιοτεχνίες μεταποίησης -τυποποίησης γεωργικών προϊόντων , εστιατόρια, βιοτεχνικές μονάδες παραγωγής προϊόντων , επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών κ.α.

Αρκετοί ήταν οι άνεργοι που ενδιαφερθήκανε να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είτε μέσω διαδικτύου είτε σε υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ, πολλοί όμως σκάφτονται και την γραφειοκρατία.

Ανάμεσα στα νησιά που επιδοτούνται είναι: η Ίος , η Σέριφος και χωριά της Σαντορίνης , της Κέας , της Μήλου, της Μυκόνου , της Σίφνου, της Σύρου και της Τήνου.

Η τόνωση της τοπικής οικονομίας είναι ένας από τους στόχους του προγράμματος.