Το κυριότερο στοίχημα για τη χώρα και την κοινωνία είναι το νέο ΕΣΠΑ μέχρι το 2020. Η χρηματοδότηση των νέων επιχειρήσεων, των start ups, η λογική του leverage, όλα αυτά τα οποία δεν υπήρχαν ως προφανείς λύσεις μέχρι τώρα, μπορεί να μετατραπούν σε έναν ισχυρό πολλαπλασιαστή ανάπτυξης. Αυτό επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τα κεντρικά γραφεία της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ).

«Ξέρετε καλά, δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε κανένα άλλο αριθμό. Έχουμε 1.300.000 ανέργους. Αυτό σε ένα πληθυσμό 11 εκατομμυρίων απλώς δεν αντέχεται. Δεν μπορεί η χώρα να υπάρξει, δεν μπορεί η κοινωνία να υπάρξει με ένα 1.300.000 ανέργους. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα ώστε αυτό να προωθηθεί.

Και ο τρόπος, ο μόνος τρόπος να προωθηθεί είναι η οικονομική ανάπτυξη και η οικονομική μεγέθυνση. Και το μόνο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας από την πλευρά του δημόσιου τομέα είναι το ’14-’20 και το εργαλείο διαχείρισης του ’14-’20 είστε εσείς. Απλά και ξάστερα. Άρα ο ρόλος σας είναι απολύτως κομβικός» τόνισε ο κ. Δένδιας μιλώντας στους εργαζόμενους της ΜΟΔ Α.Ε.

Ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων/ ΕΣΠΑ Γιώργο Γιαννούση, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΜΟΔ Α.Ε. Μάριο Καμχή, παρέστη σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας και επισκέφθηκε το Υπολογιστικό Κέντρο (Data Center).