33 περιοχές στην Ελλάδα που έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές έχουν μπει στη λίστα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ώστε να βγουν στο σφυρί. Ήδη, οι διαδικασίες για πώληση των τριών από τα 33 έχουν προχωρήσει.

Όπως για την εξωτική παραλία των Κουκουναριών που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Σκιάθου, που είναι ένα από τα 33 φιλέτα της λίστας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου που πήραν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης.

Όπως δηλώνει ο κ. Νικόλας Πλωμαρίτης, δήμαρχος Σκιάθου, «έχει βγει το Ξενία στην περιοχή των Κουκουναριών. Ανήκε στον ΕΟΤ, ήταν η καλύτερη φέτα του νησιού σε ένα σημείο πανοραμικό που βλέπεις όλο το Αιγαίο , Εύβοια, Πήλιο, τα πάντα όλα και είχε εγκαταλειφτεί τα τελευταία χρόνια, είχε γίνει τόπος χωματερής».

Νοτιοδυτικά, στο κάτω άκρο της Πελοποννήσου βρίσκεται η Καραϊβική της Ελλάδας , γνωστή και ως Ελαφόνησος. Ο όρμος Σαρακήνικο στην Ελαφόνησο είναι μια από τις περιοχές που έχει μπει στη λίστα του Ταμείου.

Αντίστοιχης ομορφιάς με το Ελαφονήσι, είναι η παραλία των αμμόλοφων στην Καβάλα. Πρόκειται για μια παραλία έκτασης τριών χιλιομέτρων που έχει μπει στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ.

Δασικά ακίνητα σε Θερμοπύλες και Αιδηψό που βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά φλερτάρουν και εκείνα με το.. σφυρί.

Δεν δίνει Γη και ύδωρ μόνο το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και… χιόνι. Υποψήφια προς πώληση είναι μια δασική έκταση χιλίων διακοσίων περίπου στρεμμάτων σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News στον Άγιο Αθανάσιο στη Φλώρινα, απέναντι από το γνωστό χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν.