Έκρηξη αιτήσεων για πιστωτικές κάρτες παρατηρείται το τελευταίο δίμηνο στις τράπεζες. Ο λόγος; Οι τσουχτεροί φόροι που έρχονται, καθώς μέσω πιστωτικών καρτών οι φόροι μπορούν να πληρωθούν σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου οι αιτήσεις για νέες πιστωτικές κάρτες αυξήθηκαν, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, κατά 20% σε σχέση με πέρυσι!

Οι φορολογούμενοι θέλουν να αποκτήσουν πιστωτικές κάρτες προκειμένου να κάνουν χρήση των προγραμμάτων των τραπεζών για πληρωμή φόρων, όπως ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και ο φόρος εισοδήματος, με άτοκες δόσεις μέσω των καρτών.

Όταν ένας φορολογούμενος εξοφλεί κάποιο φόρο με πιστωτική κάρτα έχει διπλό όφελος. Πρώτον καρπώνεται την έκπτωση 1,5% για την εφάπαξ εξόφ��ηση ενώ εξοφλεί την οφειλή σε έως δώδεκα άτοκες δόσεις. Για να είναι όμως πραγματικά άτοκες οι δόσεις θα πρέπει να εξοφλείται στην ώρα της η πιστωτική κάρτα. Σε διαφορετική περίπτωση τρέχει τσουχτερό επιτόκιο που φθάνει ακόμη και το 19%.

Μπορεί οι αιτήσεις για πιστωτικές κάρτες να έχουν αυξηθεί, αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι εγκρίνονται όλες. Η χορήγηση νέων καρτών γίνεται με το σταγονόμετρο από τις τράπεζες και τα πιστωτικά όρια που χορηγούνται σπανίως ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ.