Θα γίνει τελικά η αξιολόγηση της τρόικας τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι ή όχι; Έχουν δίκιο οι πληροφορίες από Ουάσινγκτον ή από Βρυξέλλες; Τελικά, μάλλον… και οι δύο!

Η είδηση ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα κάνουν την επόμενη αξιολόγηση της χώρας τον Σεπτέμβριο σε ουδέτερο έδαφος, προκάλεσε εντύπωση αλλά και παρεμβάσεις όπως αυτή της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, η οποία σημείωσε πως εφόσον το πρόγραμμα πάει καλά «δεν υπάρχει λόγος για αυτοπρόσωπη παρουσία της τρόικα στην Αθήνα».

Οι πληροφορίες, ωστόσο, που έρχονταν από Βρυξέλλες διέψευδαν το θέμα. Όπως σας αναφέραμε στο star.gr, η Κομισιόν δηλώνει άγνοια για το θέμα και ξεκαθαρίζει ότι ο έλεγχος της τρόικας θα γίνει κανονικά στην Αθήνα στα μέσα Σεπτέμβρη.

Όπως όλα δείχνουν, έχουν εν μέρει δίκιο και οι δύο πλευρές! Σύμφωνα με τον αρμόδιο εκπρόσωπο για το ελληνικό πρόγραμμα, Αντουάν Κολομπανί, θα υπάρξει συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι ωστόσο αυτή θα είναι προπαρασκευαστική και δεν επηρεάζει επ’ ουδενί την αξιολόγηση που είναι προγραμματισμένη να γίνει από την τρόικα στην Αθήνα στα μέσα Σεπτέμβρη...