Οι σχεδόν 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, που είτε ήταν συνεπείς είτε έπιναν τα περασμένα χρόνια εις υγείαν των κορόιδων, σχεδιάζουν να ζητήσουν επαναφορά του αφορολόγητου ορίου, ιδιαίτερα βλέποντας τα φετινά εκκαθαριστικά με φόρο που δεν είχαν πληρώσει για δεκαετίες.

Η οργάνωση "Έλληνες φορολογούμενοι" (ο σύλλογος που έχουν συστήσει) έχει ετοιμάσει και υπόδειγμα προσφυγής για να διεκδικήσουν κι αυτοί την έκπτωση των 2.100 ευρώ που ισχύει για μισθω��ούς και συνταξιούχους.

Μάλιστα προτρέπουν τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να ζητήσουν να ισχύσει το ίδιο και γι’ αυτούς.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δήλωναν τα περασμένα χρόνια πάντα μέχρι το πλαφόν του αφορολόγητου ορίου και λίγο πιο κάτω, φέτος διαπιστώνουν ότι με την ξεχωριστή κλίμακα και τους συντελεστές 26% και 33% και με την ανυπαρξία αφορολογήτου, αλλά και με την προκαταβολή φόρου και το τέλος επιτηδεύματος, ότι καλούνται να πληρώσουν σε αρκετές περιπτώσεις χιλιάδες ευρώ

Στηρίζουν μάλιστα οι "Έλληνες Φορολογούμενοι" την συλλογιστική τους σε έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βο��λής που βλέπει σημεία αντισυνταγματικότητας για φορολόγηση εισοδημάτων που δεν προέρχονται από μισθωτές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, απόσπασμα της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής που επικαλούνται αναφέρει:

"Η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους λοιπούς μη μισθωτούς... ενδεχομένως δεν είναι συμβατή με την (συνταγματική) αρχή της φορολόγησης βάσει της φοροδοτικής ικανότητας..."

Σε ανακοίνωσή τους άλλωστε επισημαίνουν ότι στόχος της Οργάνωσής τους είναι να αναγνωριστεί ότι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες δικαιούνται μείωση φόρου 2.100 ευρώ όπως στους μισθωτούς και ειδικ�� αυτοί που έχουν εισόδημα κάτω από 21.000 ευρώ θα πρέπει να αναζητήσουν την εξίσωσή τους με τους μισθωτούς στη Δικαιοσύνη.