Την αισιοδοξία για την ανάκαμψη της Ευρώπης από την κρίση αλλά και τον προβληματισμό ταυτόχρονα για τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την ομιλία της σήμερα σε εκδήλωση του Ιδρύματος Σούμαν στο Παρίσι.

«Τα καλά νέα είναι ότι η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει από την κρίση. Η εμπιστοσύνη βελτιώνεται και οι αγορές εμφανίζονται αισιόδοξες. Ωστόσο η Ευρώπη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αυξημένη ανεργία και υψηλό δημόσιο χρέος» τόνισε η Λαγκάρντ.

Παράλληλα κάλεσε τους Ευρωπαίους να αναλάβουν δράση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη. «Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα διαρθρωτικά οδοφράγματα και να ακολουθήσουν πολιτικές που θα οδηγήσουν σε πιο αποτελεσματικές αγορές» επισήμανε. Όπως πρόσθεσε η επικεφαλής του ΔΝΤ «ο επίμονα χαμηλός πληθωρισμός μπορεί να υπονομεύσει την ανάκαμψη», ενώ ζήτησε να προσαρμοστεί ανάλογα η νομισματική πολιτική στην ευρωζώνη.