Στα 400 ευρώ για μία τετραμελή οικογένεια θα είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σύμφωνα με τον Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος μίλησε στον Real FM.

«Για μία τετραμελή οικογένεια, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα υπολογίζεται στα 400 ευρώ συμπεριλαμβανομένων όλων των επιδομάτων. Θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα «θα είναι ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης αυτών που βιώνουν την ακραία φτώχεια με οικονομική ενίσχυση, πρόσβαση σε συγκεκρι��ένες υπηρεσίες και αγαθά και προσπάθεια για ένταξη ή επανένταξη στην εργασία. Αυτά τα τρία θα είναι το εγγυημένο εισόδημα».

Αναφερόμενος στο οικογενειακό επίδομα, ο υφυπουργός διευκρίνισε: «Τα οικογενειακά επιδόματα ή επιδόματα τέκνων και ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτά δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια και ανάλογα βεβαίως με τον αριθμό των μελών της οικογένειας. Αυτά όχι μόνο δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, αλλά είναι πολιτική που αποφασίστηκε το τελευταίο διάστημα».

Τέλος, ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε και στα εισοδηματικά κριτήρια τονίζοντας πως «όσοι έχουν πάνω από 30 χιλιάδες εισόδημα και έχουν μέχρι δύο παιδιά ή αν έχουν πάνω από 55 χιλιάδες ευρώ και είναι ��ρίτεκνοι, θα το χάσουν».