​Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ιστορία που βλέπει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με έναν απεσταλμένο τοπογράφο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στο νησί της Νάξου. Όπως γίνεται γνωστό ο ιδιώτης μηχανικός δεν ήταν "καλοδεχούμενος" ούτε από την τοπική ηγεσία, ούτε από τους κατοίκους.

Αναλυτικά:

Η εταιρία ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, έστειλε τον τοπογράφο με σκοπό να τοπογραφήσει την δημόσια κοινόχρηστη έκταση στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Προκοπίου για τις χαρακτηρισμένες ως καταπατημένες εκτάσεις. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν το είδαν με καλό μάτι και ενημέρωσαν τον ίδιο τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη.

Ο τοπικός άρχων φαίνεται πως είχε την ίδια άποψη καθώς ζήτησε από τον μηχανικό να σταματήσει τις διαδικασίες και να αποχωρήσει από το νησί.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος, τονίζεται ότι αντιτάσσεται σε κάθε ενέργεια κατά της δημόσιας περιουσίας από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, ειδικά την περίοδο αυτή που συζητείται το θέμα της αξιοποίησης εκτάσεων από το ΤΑΙΠΕΔ.

"Ο τόπος μας ανήκει και θα τον προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Εξάλλου, τις προσεχείς ημέρες, Επιτροπή του Δήμου, στην οποία συμμετέχουν επικεφαλής των παρατάξεων, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ" σημειώνεται στην ανακοίνωση.