​Εν μέσω καλοκαιριού με την τουριστική περίοδο να πλησιάζει στην κορύφωσή της, φαίνεται ότι οι διακοπές φέτος θα είναι όνειρο απατηλό για αρκετούς, μιας και ��ι τιμές των ξενοδοχείων τραβούν την ανηφόρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διαδικτυακής υπηρεσίας trivago.gr, οι αυξήσεις που σημειώνονται στις τιμές είναι εντυπωσιακές.

Πρωταθλήτρια, ανακηρύσσεται για μία ακόμα φορά η Μύκονος, όπου η αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών αγγίζει ακόμα και το 61%. Έτσι για ένα δωμάτιο μέσης κατηγορίας όποιος θέλει να επισκεφτεί τώρα το Νησί των Ανέμων θα πρέπει να δώσει έως και 322 ευρώ, από 200 που ήταν την ίδια περίοδο πέρσι.

pinakas.jpg

Στη δεύτερη θέση της λίστας των νησιών που οι τιμές των ξενοδοχείων κάνουν… "τζιζ" είναι η Λευκάδα, όπου πλέον αντί για 79 ευρώ, όσοι θέλουν να την επισκεφτούν θα πρέπει να πληρώσουν 109 ευρώ τη διανυκτέρευση.

Από τους ακριβούς προορισμούς και η Ίος, όπου η διανυκτέρευση τον Ιούλιο φτάνει στα 94 ευρώ, αλλά και η Ελούντα, όπου για να απολαύσετε τον ύπνο σας σε ένα μέτριο ξενοδοχείο θα πρέπει να δώσετε 307 ευρώ.

Για να μην σας πάρει όμως από κάτω και απογοητευτείτε ότι φέτος δεν θα κάνετε διακοπές, υπάρχουν και φθηνότερες επιλογές για τα πιο μικρά βαλάντια.

Έτσι, στην Αιδηψώ τα ξενοδοχεία παρουσιάζουν την μεγαλύτερη μείωση τιμών τον Ιούλιο, στα 50 ευρώ η διανυκτέρευση, ενώ στη Φολέγανδρο, η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 97 ευρώ. Φθηνοί σχετικά προορισμοί θεωρούνται επίσης η Αίγινα, ο Μόλυβος, η Τ��νος και τα Κουφονήσια.

Πριν λοιπόν αποφασίσετε ποιο θα είναι το μέρος της Ελλάδας, που θα αποτελέσει για λίγες μέρες το ησυχαστήριό σας, κάντε μια έρευνα και επιλέξτε αυτό που μπορεί να αντέξει η τσέπη σας.