​«Αγαπητοί καταναλωτές… σας ενημερώνουμε πως σε περίπτωση που οφείλετε στην ΔΕΗ τα χαράτσια του 2013, αν δεν τα εξοφλήσετε μέχρι τέλος Ιουλίου, τότε θα έχετε να κάνετε με την εφορία…». Κάπως έτσι ερμηνεύεται η διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΗ για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων – ΕΕΤΑ 2013, προκειμένου να ενημερώσει το κοινό ότι στο τέλος Ιουλίου 2014 όλα τα ανεξόφλητα «χαράτσια» θα επιστραφούν στο Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο χαράτσι που περιλαμβάνεται σε αυτόν, δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτό θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία, διευκρινίζει η ΔΕΗ.

Σημειώνει επίσης, πως το ποσό αυτό δεν θα χαθεί, καθώς θα πιστωθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τον Αύγουστο 2014 και μετά. Το πιστωτικό ποσό θα εμφανίζεται διακριτά στο λογαριασμό αυτό και πιο συγκεκριμένα με το λεκτικό «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΕΤΑ ΔΟΥ».

Αν από την παραπάνω πίστωση προκύψει επιστροφή ποσού για τον πελάτη και επιθυμεί την άμεση καταβολή του, τότε μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, προσκομίζοντας ένα πρόσφατο λογαριασμό και την αστυνομική του ταυτότητα – ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 11770 με αστική χρέωση για όλη την Ελλάδα.