​Η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στο greekcover επανέρχονται όχι μόνον από αλλοδαπούς που επενδύουν στο Χρηματιστήριο αλλά και από ελληνικές εταιρίες .

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από πέντε χρόνια υπάρχει και πάλι εισαγωγή εταιρίας στη κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Πρόκειται δηλαδή για ψήφο εμπιστοσύνης στη δυναμική της οικονομίας και στις δυνατότητες της εγχώριας αιολικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώνεται τη Παρασκευή 11 Ιουλίου η δημόσια προσφορά μετοχ��ν της Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος, θυγατρικής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Σαράντα διεθνή επενδυτικά και θεσμικά χαρτοφυλάκια έστρεψαν το βλέμμα τους στην ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος σε roadshow σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη και στον κλάδο των ΑΠΕ στην Ελλάδα και ειδικά στην αιολική ενέργεια.

Η εταιρία στοχεύει στην άντληση κεφαλαίων για χρηματοδότηση του διετούς πλάνου 2014-2015 για έργα ισχύος 94MW τα οποία βρίσκονται σε φάση κατασκευής.

Αξιοποιώντας το σημαντικό ενεργειακό δυναμικό της χώρας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας η ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος έχει διαμορφώσει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο έργων που επεκτείνεται σε όλη τη Ελλάδα από τη Θράκη ως τη Κρήτη και από τη Μυτιλήνη έως τη Κεφαλονιά. Στο πλαίσιο αυτό διαθέτει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 171MW εκ των οποίων τα 164MW αφορούν σε αιολική ενέργεια.