Την αντίδραση του εισηγητή της ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, κ. Θάνου Μωραΐτη, προκάλεσε η απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γεράσιμος Γιακουμάρτος, για τη λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές σε 9 περιοχές της χώρας.

«Η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για την λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές σε 9 περιοχές της χώρας είναι απολύτως αυθαίρετη, αντίκειται στο νόμο που έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο και δεν υπηρετεί σε καμία περίπτωση τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας.

Η υπουργική απόφαση καταστρατηγεί ότι έχει νομοθετηθεί και εκθέτει την κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης να μην προχωρήσει στην απόφαση αυτή και να εφαρμόσει τον νόμο ως έχει» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο κ. Μωραΐτης.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι πριν από ένα χρόνο, η Βουλή ψήφισε για λειτουργία καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο ενώ έδωσε το δικαίωμα στους αντιπεριφερειάρχες, μετά από διαβούλευση, να αποφασίζουν για τις επιπλέον.

Παράλληλα, υπήρξε μια νομοθετική πρόβλεψη για πιλοτική λειτουργία 52 Κυριακών σε τρεις τουριστικές περιοχές. Οι προτάσεις από την διαβούλευση με τους φορείς κατέληξαν σε τρείς αμιγώς τουριστικές περιοχές (Μύκονος, Σαντορίνη, κέντρο της Ρ��δου).

«Όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν πως η διεύρυνση της λειτουργίας των καταστημάτων και τις υπόλοιπες Κυριακές, είναι μια μετατόπιση του τζίρου από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις προς τα μεγάλα πολυκαταστήματα και όχι μια συνολική αύξηση του προς όφελος όλων των επιχειρήσεων.

Καλό θα είναι το υπουργείο Ανάπτυξης να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας και να μην επιστρέψει στην εποχή των ιδεοληψιών και των εμμονών» καταλήγει ο εισηγητής της ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.