​Τουλάχιστον 48 έως 100 δόσεις προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να ζητήσει η κυβέρνηση από την τρόικα που φτάνει στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη.

Μήνα με τον μήνα ψηλώνει το «βουνό» των ληξιπρόθεσμων οφειλών προκαλώντας πονοκέφαλο στο υπουργείο οικονομικών αλλά δίνοντας την πεποίθηση, ότι η τρόικα δεν μπορεί παρά να βάλει νερό στο κρασί της.

Ψηλά στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης είναι οι δόσεις στην εφορία και τα ταμεία να γίνουν από 12 τουλάχιστον 48, με τους πιο φιλόδοξους να θέτουν τον πήχη στις 100 δόσεις.

Στο τέλος Απριλίου 3.344.246 φορολογούμενοι, περισσότεροι από ένας στους τρεις, είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία.

Τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα από τις αρχές του 2014 στο τέλος Απριλίου σκαρφάλωσαν στα 4.323 δις ευρώ και εκτιμάται πως σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 5 δις ευρώ.

Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και περίπου 62 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών που είχαν συσσωρευτεί έως το τέλος του 2013.

Για όσους έχουν διαπραγματευτεί με την τρόικα το σενάριο των 100 δόσεων φαντάζει ανέφικτο, αφού σε αντίστοιχες συζητήσεις είχαν πει όχι στις αλλαγές της πάγιας ρύθμισης των οφειλών.