Σχεδόν τα μισά χρήματα διαθέτει ένας Ευρωπαίος για τις διακοπές του στην Ελλάδα, σε σχέση με έναν Έλληνα τουρίστα. Αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι Έλληνες κλείνουν πακέτα διακοπών σε ελληνικά νησιά μέσω τουριστικών πρακτορείων του εξωτερικού!

Αυτό συμβαίνει την ώρα που Άγγλοι, Γερμανοί και Ολλανδοί φτιάχνουν τις βαλίτσες τους για να έρθουν διακοπές στα ελληνικά νησιά, τρεις στους τέσσερις Έλληνες δε θα πάνε φέτος διακοπές, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου καταναλωτή...

Όπω�� δήλωσε ξενοδόχος «ανήκει σε ένα πακέτο που συμπεριλαμβάνει το αεροπλάνο, μεταφορά από αεροδρόμιο, πιθανόν και κάποια εκδρομή. Δεν μπορεί να υπάρχει σύγκριση μεταξύ του Έλληνα και του ξένου καταναλωτή».

Εμείς κάναμε τη σύγκριση και μείναμε έκπληκτοι με τη δια��ορά στις τιμές!

Τετράστερο ξενοδοχείο της Ρόδου μας ζήτησε, όπως βλέπετε στο site του τουριστικού πρακτορείου, για διαμονή 8 ημερών 1.448 ευρώ, δηλαδή 1.158 λίρες!

Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με tour operator της Αγγλίας και ζητήσαμε τιμή για τις ίδιες ημέρες, το ίδιο δωμάτιο και διαβάστε τι μας είπαν:

«Από τις 16 Ιουλίου έως τις 24 Ιουλίου το κόστος είναι 643 λίρες. Η τιμή περιλαμβάνει τις πτήσεις, τη διαμονή και είναι all inclusive. Το πρωινό σας, δείπνο, γεύμα και κάποια ποτά επίσης».

Δηλαδή, για τις ίδιες ημερομηνίες και το ίδιο ξενοδοχείο, ο Άγγλος θα πληρώσει 801 ευρώ, ενώ ο Έλληνας 1.448 ευρώ, που σημαίνει 647 ευρώ περισσότερα! Τι μπορούμε να κάνουμε για να πετύχουμε τη δική του τιμή;

«Αν θέλετε να κάνετε κράτηση, πρέπει να δώσετε μια διεύθυνση Ηνωμένου Βασιλείου» είναι η απάντηση από το τουριστικό πρακτορείο.

Αυτό λοιπόν κάνουν Έλληνες που έχουν ένα φίλο ή συγγενή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δηλώνουν τη διεύθυνση του τυπικά και πληρώνουν από την Ελλάδα πολύ φθηνότερα τις διακοπές τους στην Ελλάδα!

Ποιος είναι όμως ο λόγος που υπάρχει αυτή η τεράστια χρηματική διαφορά;

Ο ίδιος ξενοδόχος υποστηρίζει: «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την τιμή που παίρνει ένας tour operator και θα του πει, έλα εδώ, σου κλείνω όλο το ξενοδοχείο και στο πληρώνω τώρα. Αυτή η τιμή που θα περάσει στον τελικό καταναλωτή πιθανόν να του βγαίνει μια τιμή χαμηλή. Έχει προαγοράσει όμως μια τιμή που δεν μπορεί να συγκριθεί με το να πάρω εγώ τηλέφωνο στις 13 Αυγούστου και να πω, παιδιά έχει μείνει κανένα δωμάτιο;».

Με λίγα λόγια ο Άγγλος τουρίστας απευθύνεται σε χονδρέμπορα και ο Έλληνας τουρίστας σε λιανέμπορα! Είναι η ατυχία του να είσαι τελικά Έλληνας τουρίστας στην Ελλάδα!