​Κλειδωμένες στα συρτάρια των εφοριών παραμένουν πάνω από 60 υποθέσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής, που επεξεργάστηκε το ΣΔΟΕ για το 2014 , διαπιστώνοντας αδικαιολόγητη αύξηση περιουσίας πασίγνωστων προσώπων της ελληνικής κοιν��νίας, γνωστών δικηγόρων, γιατρών, σχεδιαστών μόδας ακόμα και επιχειρηματιών που αναφέρονται στην αποκαλούμενη λίστα Lagarde.

Αναλυτικότερα, πάνω από 60 υποθέσεις, αφορούν πολύ γνωστά πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας:

- Πρόσωπα από τη λίστα Lagarde

- Δυο πολύ γνωστούς δικηγόρους που έχουν και πολιτική ιδιότητα

- Μεγαλογιατρό από τη Γλυφάδα με διαπιστωμένη απόκλιση 8 εκατομμυρίων ευρώ

- Ιερέα από το Ψυχικό με μη δικαιολογημένες καταθέσεις άνω των 800.000 ευρώ

- Γνωστό σχεδιαστή μόδας του Κολωνακίου με καταθέσεις πάνω από 4,5 εκατομμύρια που δεν δικαιολογούνται, κ.ά.

Το συνολικό ποσό των μη δηλωθέντων εισοδημάτων αυτών των προσώπων φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι αν είχε προχωρήσει άμεσα η διαδικασία ελέγχου και με την προϋπόθεση πως οι εξηγήσεις των φορολογουμένων δεν ήταν επαρκείς το ελληνικό δημόσιο θα έβαζε στα ταμεία του περίπου 45 εκατομμύρια από φόρους και προσαυξήσεις μόνο για το πρώτο εξάμηνο του έτους!!!!

Και μπορεί το ΣΔΟΕ να έκανε όλες τις κινήσεις και τους ελέγχους που έπρεπε να κάνει και να έστειλε τους φακέλους στο ΣΔΟΕ, δεν έχει γίνει όμως από ότι φαίνεται το ίδιο και με το υπουργείο Οικονομικών και τις εφορίες.

Τι συμβαίνει όμως, γιατί οι υποθέσεις βουλιάζουν στα συρτάρια και μένουν ατιμώρητοι οι φοροφυγάδ��ς την στιγμή που τα κρατικά ταμεία έχουν μεγάλη ανάγκη για έσοδα;

Ένα πράγμα συμβαίνει…. ή οι ΔΟΥ δεν στέλνουν τα ερωτήματα στο ΥΠ.ΟΙΚ ή αυτό δεν έχει απαντήσει στις ΔΟΥ με αποτέλεσμα να μένουν "θαμμένες" στις εφορίες τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής και να "πρυτανεύει" για ακόμη μια φορά σύμφωνα με αρμόδιες πηγές η γραφειοκρατία, κρατώντας πολλές φορές "όμηρους" τους ενσυνείδητους φορολογούμενους που θέλουν να επισπεύσουν τις υποθέσεις τους και να τις εκκαθαρίσουν οριστικά.

Μένει να δούμε πως... θα κινηθεί απο δώ και πέρα ο νέος "τσάρος" της ελληνικής οικονομίας Γκίκας Χαρδούβελης και η αντικαταστάτρια του κ.Χάρη Θεοχάρη,Α.Σαββαϊδου.