«Η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος για πρώτη φορά, μετά την χειρότερη ύφεση σε καιρό ειρήνης και με την υψηλότερη ανεργία στην Ευρωζώνη, ενώ οι επενδυτές αγοράζουν εκ νέου ελληνικά ομόλογα» αναφέρεται σε εκτενές δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι «οι αποδόσεις των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έπεσαν στο 5,79% από το 44,2%, το 2012, επιτυχία σημαντικότερη από το κέρδος ενός λαχείου», προσθέτοντας ότι «σημαντική άνοδο παρουσίασε και το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά 46%, τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Η Ελλάδα χαρακτηρίσθηκε εκ νέου αναδυόμενη αγορά για τους επενδυτές, ένα status που είχε χάσει κατά την ένταξή της στην Ευρωζώνη, ενώ η εμπιστοσύνη προς τη χώρα είναι τόσο ισχυρή ώστε τον προηγούμενο μήνα οι επενδυτές ευνόησαν την Ελλάδα περισσότερο από τις άλλες ομότιμες χώρες».

Στην ανταπόκριση γίνεται αναδρομή στα χρόνια της ελληνικής κρίσης, με ιδιαίτερη αναφορά στο θάνατο υπαλλήλων της Marfin στη Σταδίου, το 2010.

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, «η οργή κατά της λιτότητας αντικατοπτρίζονταν στις σπασμένες βιτρίνες δεκάδες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οδήγησε στις πολιτικές αναταράξεις του 2011, στη μεγαλύτερη παγκοσμίως αναδιάρθρωση κρατικού χρέους, έναν χρόνο αργότερα, και στο χάος των εκλογών, καθώς οι Έλληνες κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ του ευρώ και της δραχμής. Σήμερα, στο μέσο της κυβερνητικής του θητείας ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, βλέπει την Ελλάδα να ανακάμπτει και να λυτρώνεται, αφού είχε φθάσει στο χείλος της χρεοκοπίας, μεταδίδοντας την κρίση και σε άλλες χώρες, όπως την Ιρλανδία και την Πορτογαλία».