​Τις οικονομικές και τις κοινωνικές επιπτώσεις όλων των εισπρακτικών μέτρων που επιβλήθηκαν την τετραετία του μνημονίου σκοπεύει να διερευνήσει το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως είπε, πρόκειται να γίνει ένα «τεστ ευαισθησίας» όλων των μέτρων και ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, την έκτακτη εισφορά και τον ΕΝΦΙΑ, τον νέο φόρο ακινήτων.

Στόχος όπως είπε είναι η δημιουργία μιας «εργαλειοθήκης» για καλύτερη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Πρέπει να ικανοποιηθεί ο πολίτης και να βλέπει φως στο τέλος της ημέρας» πρόσθεσε.

Ο ίδιος παράγοντας έθεσε εμμέσως πλην σαφώς και τρεις προϋποθέσεις προκειμέ��ου να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση του οικονομικού επιτελείου και να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις για τους πολίτες στην οικονομική πολιτική.

Αυτές είναι η εκπλήρωση όλων των προαπαιτούμενων καθώς, όπως είπε, είναι ζήτημα αξιοπιστίας η υλοποίησή τους, η εξασφάλιση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε πως το υπουργείο Οικονομικών θα κάνει σε αυτόν τον τομέα περισσότερα από όσα έκαναν οι προκάτοχοι του κ. Χαρδούβελη, ενώ συνολικά για το θέμα του μνημονίου είπε ότι πρέπει η Ελλάδα, πέραν των πιέσεων της τρόικας, να δείξει στους δανειστές ότι έχει το δικό της πρόγραμμα και ότι θα το εφαρμόσει.

BINTEO STAR