Μετά την Γερμανίδα Καγκελάριο Α.Μέρκελ, την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο χαλάρωσης των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας του Συμφώνου Σταθερότητας και δημιουργίας νέων χρεών στις ευρωπαϊκές χώρες εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγανγκ Σόιμπλε, κάνοντας λόγο για «το μεγαλύτερο σφάλμα που θα μπορούσε να γίνει».

«Τηρείστε τους κανόνες που έχουμε αποφασίσει μαζί, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο», τόνισε ο Γερμανός υπουργός απευθυνόμενος στους ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας, ορισμένοι εκ των οποίων επιδιώκουν χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας για να δοθεί περιθώριο για την ενίσχυση των επενδύσεων και τη στήριξη της ανάπτυξης.

Σχολιάζοντας την πρόταση του αντικαγκελάριου και υπουργού της Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πως «θα πρέπει να δοθεί χρόνος στις χώρες που είναι αποφασισμένες να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις», ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στον ραδιοφωνικό δίκτυο Inforadio, τόνισε πως το παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία προσβλέπει σε εξισορροπημένο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό το επόμενο έτος, για πρώτη φορά εδώ και 45 χρόνια, δείχνει ότι ο συνδυασμός δημοσιονομικής πειθαρχίας και οικονομικής αν��πτυξης «έχει αποτέλεσμα, είναι εφικτός».