Ενδιαφέρον για τις αποκ��ατικοποιήσεις, υπό τον όρο να αναλάβει το Ελληνικό Δημόσιο τα χρέη των εταιρειών, δείχνει η Ρωσία.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του κρατικού σιδηροδρομικού μονοπωλίου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Γιακούνιν, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ιτάρ-Τασς» δήλωσε σχετικά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Εκεί έχουν συγκεντρωθεί αρκετά μεγάλα χρέη, 800 εκατ. ευρώ. Η αρχική συμφωνία με τους εν δυνάμει επενδυτές ήταν ότι αυτά τα χρέη θα τα αναλάβει η κυβέρνηση και με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καλυφθούν. Υπ' αυτούς τους όρους, μπορούμε να ενδιαφερθούμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε περίπτωση απόκτησης των εταιρειών αυτών, το συμβόλαιο μπορεί να χρηματοδοτηθεί με δάνειο, αλλά «εκτός αυτού, σε περίπτωση ενδιαφέροντος του ρωσικού κράτους, ��ίναι δυνατή η έγκριση πρόσθετων πόρων ώστε το πρόγραμμα αυτό να υλοποιηθεί».

Ο Γιακούνιν αναφέρθηκε και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζοντας πως η Ρωσία δεν ασχολείται με τη λειτουργία του λιμανιού αλλά «��χετικά με την υποδομή του», τομέα στον οποίο θα συνεργαστεί «με τους δυτικούς εταίρους μας που έχουν σχετική εμπειρία».

Τέλος, σχολιάζοντας την απόσυρση της Gazprom από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, ο Γιακούνιν σημείωσε: «Αναμφίβολα, η πολιτική έπαιξε ρόλο και ήταν πολύ αρνητική η επίδραση των Βρυξελλών πάνω στην εξέλιξη του διαγωνισμού».