«Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι δεν έχει πια δωρεάν γεύμα», ανέφερε με νόημα ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου Ecofin υπό ελληνική προεδρία.

Ανέφερε ότι οι ζωές των Ελλήνων, αργά, αρχίζουν να καλυτερεύουν. «Δεν πρέπει να πάμε πίσω από ομάδες ειδικών συμφερόντων» πρόσθεσε.

«Κάθε οικογένεια νιώθει την κρίση» ανέφερε και εξήγησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου πολλές οικογένειες έχουν ανέργους, έχουν απλήρωτους εργαζόμενους, αλλά ένα είναι σίγουρο, όπως είπε: «ότι πλέον όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα. Αυτό το καταλάβαιναν μόνο οικονομολόγοι, τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορείς να πάρεις κάτι αν κάποιος δεν πληρώσει γι αυτό». Καταλαβαίνουν, είπε, ότι «πρέπει να συνδεθούν τα φορολογικά έσοδα με τις δαπάνες» και πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μία νέα εποχή και αντιμετωπίζει τα προβλήματά της».

Ο κ. Χαρδούβελης αναφέρθηκε ακόμη στο αίτημα των Ελλήνων για μια πιο ισορροπημένη πολιτική, ώστε οι υποσχέσεις που δίνονται να ακολουθούνται από την οικονομική στήριξη που απαιτείται. Επανέλαβε ακόμη ότι ο λόγος για τον οποίο υπήρξε καθυστέρηση εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων ήταν οι ευρωεκλογές.