Να σταματήσουν την απομόχλευση και να ξεκινήσουν να χορηγούν δάνεια προς τις επιχειρήσεις κάλεσαν σήμερα Παρασκευή τις τράπεζες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Χόρστ Ράϊχενμπαχ.

Μιλώντας στο συνεδρίο «GR FOR GROWTH: funding SMEs», ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει τις επιχειρήσεις -και ειδικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις- μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων, ξεκαθαρίζοντας πως οι ελαφρύνσεις αυτές θα γίνουν σταδιακά και το εύρος τους θα εξαρτηθεί από τον βαθμό καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην πιστωτική επέκταση δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η χρηματοδότηση της ιδιωτικής οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα είναι περιορισμένη.

«Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν και προέβησαν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 8,3 δισ. ευρώ. Οφείλουν συνεπώς να ανταποκριθούν, άμεσα και με επάρκεια, στο διαμεσολαβητικό τους ρόλο και να παράσχουν την απαραίτητη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, στηρίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.