Χιλιάδες συμπολίτες μας θα χαμογελάσουν καθώς διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου δημιουργούνται δυο νέες κατηγορίες ΚΤ προκειμένου να προμηθεύονται φθηνό ρεύμα όσοι είναι άνεργοι για τρεις μήνες, αλλά και πολίτες στους οποίους έχει διακοπή η παροχή ηλεκτροδότησης λόγω χρεών προς τη ΔΕΗ.

Αναλυτικότερα, στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο μπορούν να ενταχθούν πλέον όσοι είναι άνεργοι για τρεις μήνες συνεχούς και είχαν το προηγούμενο έτος συνολικό οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000 ευρώ. Στην περίπτωση δε που ο δικαιούχος κατοικεί σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους, μπορεί να ενταχθεί στο ΚΤ με εισόδημα μικρότερο των 18.000 ευρώ. Επίσης το εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα. Για ένταξη στην συγκεκριμένη κατηγορία η συνολική τριμηνιαία κατανάλωση, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 1500 kWh, χωρίς να συνυπολογίζεται η κατανάλωση νυκτερινού τιμολογίου.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά καταναλωτές στους οποίους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω χρεών προς τη ΔΕΗ. Σε αυτούς δίνεται η δυνατότητα να επανασυνδεθούν εντασσόμενοι στη φθηνή κατηγορία για ένα τετράμηνο καλύπτοντας τις βασικές ανάγκες τους και εν συνεχεία να περάσουν σε μια από τις βασικές κατηγορίες του Κοινωνικού Τιμολογίου. Δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας, είναι οι καταναλωτές που από την 1η Νοεμβρίου 2013 είναι γραμμένοι στα συσσίτια των ΟΤΑ, των Περιφερειών, της Εκκλησίας. Η επιλογή τους θα γίνεται μέσω επιτροπών που θα συσταθούν στους Δήμους, ώστε να ελέγχουν τις προϋποθέσεις και να δίνουν άμεσα την εντολή για την επανασύνδεση. Η κατηγορία αυτή θα ισχύσει έως το τέλος του 2015 για τετραμηνιαία κατανάλωση έως 1700kWh.

ΒΙΝΤΕΟ STAR ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U