Την εκτίμηση ότι το 2015 θα αλλάξει δραστικά η εικόνα της ελληνικής αγοράς διατύπωσε η PwC, σε μελέτη στην οποία τονίζει πως «διαφαίνεται αλλαγή πορείας στην Ελλάδα».

Η διεθνής συμβουλευτική εταιρεία σημείωσε ότι το 2013 «μέσα σε περιβάλλον έντονης και συνεχούς ύφεσης» ολοκληρώθηκαν 15 εξαγορές και συγχωνεύσεις αξίας 3,3 δισ. ευρώ και υπογράμμισε ότι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα και η οικονομία βρίσκονται σε πορεία ανάκαμψης, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη στη χώρα μας.

Η μελέτη εκτιμά ότι η Ελλάδα αναμένεται να εμφανίσει ανάκαμψη 0,6% το 2014, ενώ για τη συνέχεια κάνει λόγο για ελκυστικές αποτιμήσεις μεγάλων εγχώριων εταιρειών και τραπεζών, μέσα (και) από τη σταδιακή αποχώρηση του ΤΧΣ από τις ελληνικές τράπεζες.

«Το γεγονός ότι μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συγκυρίες οι ελληνικές επιχειρήσεις κατόρθωσαν να προσελκύσουν σχεδόν 6,2 δισ. επιβεβαιώνει ότι η ελληνική αγορά έχει τις προοπτικές και τη δυνατότητα να προσελκύσει σημαντικές ξένες επενδύσεις» αναφέρει η PwC, με τη (δυνητική) δεξαμενή των deals που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σταδιακά στην Ελλάδα να εκτιμάται σε 100 με 150.