Θετικές αναφορές με ελάχιστους «αστερίσκους» περιλαμβάνει για την Ελλάδα η εβδομαδιαία ανάλυση του οίκου αξιολόγησης Moody's. Ο οίκος αναθεωρεί επί τα βελτίω στο 0,4% από 0% την εκτίμησή του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2014, ενώ χαρακτηρίζει ως «θετικό πιστωτικό γεγονός» (Credit Positive) την εκτέλεση του ελληνικού προϋπολογισμού στο 5μηνο 2014, αλλά και την σταδιακή απεξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ.

«Τα φορολογικά έσοδα υπεραπέδωσαν τους πρώτους πέντε μήνες του έτους του στόχου κατά 1,6%, αποδεικνύοντας ότι οι τοπικές και οι ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου δεν οδήγησαν σε αστοχίες» εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης, ενώ υπογραμμίζει ότι η υπεραπόδοση έναντι των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα έρχεται ως αποτέλεσμα και του ορθού ελέγχου των δαπανών.

Στο σκέλος της ανάπτυξης ο οίκος εμφανίζεται πιο αισιόδοξος σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και εκτιμά πως οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου θα σημειώσουν αύξηση το 2014, κυρίως λόγω της υψηλής απορρόφησης πόρων των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ, αλλά και της επανεκκίνησης μεγάλων οδικών έργων.

Στο σκέλος των εξαγωγών υποστηρίζει πως κυρίως μέσω του τουρισμού οι εξαγωγές υπηρεσιών θα συνεχίσουν να συμβάλουν θετικά στην ανάπτυξη. Στη βάση αυτή αναθεώρησε την πρόβλεψή της για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ το 2014 στο 0,4% από 0% προηγουμένως.