Ο καθηγητής Οικονομικών Χριστόδουλος Στεφανάδης (συνονόματος και συνεπώνυμος του καθηγητή Ιατρικής και υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ), αναλαμβάνει επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ).

Ο καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης έχει διδακτορικό (Ph.D) στα οικονομικά από το New York University των ΗΠΑ. Επίσης, έχει μεταπτυχιακό (M.Phil) στα οικονομικά και τη χρηματοοικονομική από το New York University και δίπλωμα πολιτικού μηχανικού από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Υπεύ��υνος του Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης (e-learning) στο ίδιο Τμήμα. Έχει εργαστεί στο Τμήμα Έρευνας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη (Federal Reserve Bank of New York) και έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Columbia University και University of Arizona.

Οι τομείς στους οποίους ειδικεύεται και έχει εκπονήσει ερευνητικό έργο είναι η θεωρία οικονομικής ανάπτυξης, η πολιτική οικονομία, η βιομηχανική οργάνωση και η χρηματοοικονομική. Ακαδημαϊκές μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά.