Το εγκώμιο του Χάρη Θεοχάρη πλέκει το Γερμανικό περιοδικό Focus με αφορμή την απομάκρυνση του από την Γραμματεία Εσόδων, χαρακτηρίζοντας την ως … «μια ανατριχιαστική πολιτική φάρσα».

Σε δημοσίευμά του με τίτλο «Η Ελλάδα απομακρύνει τον ανώτατο φοροεισπράκτορά της», το γερμανικό περιοδικό αναφέρει πως ο κ. Θεοχάρης ήταν «υπερβολικά επιτυχημένος», τονίζοντας μάλιστα πως ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Εσόδων είναι «ο άνθρωπος που η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως» καθώς κατάφερε να φέρει αποτελέσματα στο φαινόμενο της φοροδιαφυγής που ταλανίζει πολλά χρόνια την χώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που ανέβηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του Focus, ο κ.Θεοχάρης απομακρύνθηκε για πολιτικούς και όχι για οικονομικούς λόγους, γεγονός μάλιστα που υποστηρίζει και ο ίδιος. Όπως τονίζει το Focus η εντολή για την απομάκρυνση του Θεοχάρη ήλθε από πολύ ψηλά και όπως γράφει το περιοδικό φαίνεται να ήταν η εντολή από το Μαξίμου.

Όπως επισημαίνει το περιοδικό, ο κ.Θεοχάρης δέχθηκε πιέσεις να παραιτηθεί από τον Γ.Στουρνάρα, καθώς ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο πρώην υπουργός Οικονομικών μπορούσαν να τον απομακρύνουν, καθώς η σύμβασή του έληγε τον Φεβρουάριο του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι η θέση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων δημιου��γήθηκε κατόπιν πιέσεων των δανειστών και όφειλε να είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται επίσης τα επιτεύγματα του κ. Θεοχάρη και κυρίως η αξιοποίηση της πληροφορικής στα δημοσιονομικά, υπενθυμίζοντας ότι ανάμεσα στους λίγους υποστηρικτές του πρώην γενικού γραμματέα ανήκει ο «σεσημασμένος γκρινιάρης» Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος φέρεται να πιστεύει πως το πρωτογενές πλεόνασμα συνιστά επιτυχία, σχεδόν αποκλειστικά του Θεοχάρη.