​Με "δωράκι" θα επιβραβεύεται ο... καλός και παραγωγικός δημόσιος υπάλληλος από το 2015!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα οποία αναμένεται να φέρουν τα πάνω κάτω στις αποδοχές και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα επιστρέφεται το μισό δώρο στους υπαλλήλους που θα παίρνουν καλό βαθμό στην αξιολόγηση και οι εργαζόμενοι θα αμείβονται ανάλογα με τα προσόντα, την θέση ευθύνης και την αποδοτικότητα τους.

Θα συνδεθεί με απλά λόγια ο μισθός με την παραγωγικότητα, γεγονός που θα μειώσει τις αποδοχές των…. "τεμπέληδων"!

Όπως γράφει το ΕΘΝΟΣ, τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξετάζουν την ενεργοποίηση του Κινήτρου Επίτευξης Στόχων που αντιστοιχεί σε ένα μισθό το χρόνο και αποδίδεται σε όσους υπάλληλους επιτυγχάνουν τους στόχους που έχουν τεθεί τόσο στους ίδιους όσο και στην οργανική ομάδα που απασχολούνται.

Η επιστροφή του 13ου μισθού θα ανεβάσει τις αποδοχές όσων είναι παραγωγικοί, θα κατεβάσει όμως το μισθό όσων κριθούν αντιπαραγωγικοί. Μάλιστα η επίτευξη στόχων θα συνδεθεί με την εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, αφού όσοι πιάνουν το 50% των στόχων που έχουν αναλάβει θα ανεβαίνουν και μισθολογικό κλιμάκιο. Σε ότι αφορά τον έξτρα μισθό, αυτός θα έρχεται μισός για όσους φτάνουν το 90% των στόχων και ολόκληρος για όσους ξεπερνούν το 90%.

Εκτός από τις αλλαγές στους μισθούς και την αξιολόγηση, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχεδιάζει ακόμη δύο μεταρρυθμίσεις.

-Θεσμοθέτηση του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας μέσω ΑΣΕΠ που θα καταργήσει τις μετατάξεις. Αυτές θα πραγματοποιούνται πλέον μέσω ετήσιων διαγωνισμών υπό τον έλεγχο και τη μοριόδοτηση της ανεξάρτητης αρχής .

-Έως τα τέλη του 2014 θα πρέπει να υπάρξει μελέτη από την κυβέρνηση για μεταφορά κρατικών υπηρεσιών σε ιδιώτες προκειμένου να μειωθεί το κόστος, αλλά και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες. Ενδεικτικά αναφέρεται πως σε ιδιώτες θα περάσουν η καθαριότητα των γραφείων και η φύλαξη των κτιρίων.