Η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων εκπνέει στις 30 Ιουνίου και είναι-σχεδόν-σίγουρο ότι το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει παράταση στους φορολογούμενους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί παράταση ενός μήνα.

Είναι ενδεικτικό ότι ως το Σάββατο είχαν υποβληθεί 2.178.761 δηλώσεις, κάτι που σημαίνει ότι έως τις 30 του μήνα που εκπνέει η προθεσμία, θα πρέπει να υποβάλλονται κάθε ημέρα, κατά μέσο όρο 223.735 δηλώσεις, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τις αντοχές του συστήματος, με αποτέλεσμα έμπειρα στελέχη του ΚΕΠΥΟ να σημειώνουν ότι το σύ��τημα δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλο φορτίο, ειδικά όσο θα πλησιάζει η καταληκτική προθεσμία, όπου συνήθως είναι ο μεγαλύτερος όγκος δηλώσεων.

Πάντως, όλο το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στο Taxisnet, προκειμένου να αντέξει το φόρτο εργασίας.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν, πάντως, ότι ακόμα κι αν δοθεί η δυνατότητα υποβολής φορολογικών δηλώσεων ως το τέλος Ιουλίου, η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου δεν θα πάει πιο πίσω, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα κι αν κάποιος υποβάλει δήλωση την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, θα πρέπει να πληρώσει αυθημερόν και τον φόρο.