​Με τίτλο «Η Ελλάδα ξαναβλέπει το φως, το ΑΕΠ σημειώνει και πάλι άνοδο» η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» εκτιμά με νέο άρθρο της πως η χώρα μας είναι σε καλό δρόμο .

«Μετά από σχεδόν έξι χρόνια κρίσης, με την ελληνική οικονομία να έχει χάσει το 25% της αξίας της, το ΑΕΠ ξαναρχίζει (σε περιορισμένο βαθμό) να σημειώνει άνοδο» τονίζει η ιταλική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την «La Repubblica», «ο ελαφρύς αυτός άνεμος αισιοδοξίας φυσάει χάρη στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία, για το 2014, προέβλεψε άνοδο του ΑΕΠ της τάξης του 0,5%».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «η ανάκαμψη εξαρτάται και από αβεβαιότητες που συνδέονται με την πορεία των διεθνών αγορών, όπως και από τη συνέχιση των προσπαθειών της χώρας για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων».

Η εφημερίδα σημειώνει ωστόσο πως «κάτω από τον Παρθενώνα, κανείς δεν αισθάνεται ακόμη ότι μπορεί να θριαμβολογήσει», εκτιμώντας πως πιθανόν να χρειαστεί νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Η ανεργία σταθεροποιήθηκε -αλλά στο ανησυχητικό επίπεδο του 27,8%- ενώ το δημόσιο χρέος είναι σε δυσθεώρητα επίπεδα -κοντά στο 180% του ΑΕΠ- και παρά το πρωτογενές πλεόνασμα θα χρειασθεί, πιθανότατα, ένα νέο κούρεμα για να μπορέσει να βγει, πράγματι, η χώρα από την κρίση» καταλήγει .