Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στις 7.000 ευρώ ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος ζητά ο ΕΒΕΑ.

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κ. Μίχαλος σημείωσε πως «το μεγάλο ζητούμενο από τον ανασχηματισμό στα υπουργεία είναι οι αλλαγές προσώπων να συνοδευτούν και με αλλαγές πολιτικών» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα βρίσκεται επί πέντε συνεχόμενα έτη σε βαθιά ύφεση και, επομένως, η προσπάθεια της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να στραφεί στην προώθηση αναπτυξιακών πολιτικών, βάζοντας ένα οριστικό τέλος στην πολιτική της ακραίας λιτότητας. Ο υπουργός των Οικονομικών θα πρέπει να έχει ως πρώτο μέλημά του την κατάρτιση ενός απλού, δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης θα πρέπει να δώσει το στίγμα της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε δεινή θέση».

Ο ίδιος έκανε λόγο για ολιγοπωλιακές δραστηριότητες που δημιουργούν υπερκέρδη και για «κλειστά» επαγγέλματα που απομυζούν τον καταναλωτή, τα οποία και «δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη ��ικονομία».

Ο κ. Μίχαλος ζήτησε παράλληλα να θεσπιστεί ανώτατος φορολογικός συντελεστής 32% και ενιαίος συντελεστής στο 15% για τις επιχειρήσεις, ενώ τόνισε πως οι αναπτυξιακές προτεραιότητες πρέπει να είναι η στροφή στον ποιοτικό τουρισμό, η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, η αξιοποίηση των δυναμικότερων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας κλπ.