​Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την οποία υπογράφει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, δόθηκε η λύση για να οριστεί ο αντικαταστάτης του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη και να λειτουργήσει και πάλι το Taxis.

H Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ και έχει αναδρομική ισχύ (από τις 05 Ιουνίου) προκειμένου να καλύψει και τα εκκαθαριστικά που εκδόθηκαν από την περασμένη Πέμπτη, μέρα που παραιτήθηκε ο κ.Θεοχάρης.

«Σε περίπτωση πρόωρης λήξης της θητείας του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ορίζεται ένας από τους προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ως αναπληρωτής για το χρονικό διάστημα από τη λήξη της θητείας του μέχρι το διορισμό του διαδόχου του. Σε περίπτωση που ο ορισθείς ως αναπληρωτής αδυνατεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του ή για οποιοδήποτε λόγο παύσει, με όμοια απόφαση ορίζεται ως αναπληρωτής ένας από τους προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, μέχρι το διορισμό του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων» αναφέρει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Με το που θα εκδοθεί και η απόφαση από τον νέο υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη την θέση του κ. Θεοχάρη θα πάρει σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των τεσσάρων γενικών διευθυντών της ΓΓΔΕ και θα επαναλειτουργήσει η υπηρεσία έκδοσης βεβαιώσεων και εκκαθαριστικών από το σύστημα Taxis που είχε διακοπεί από την περασμένη Παρασκευή.