Η αντίστροφη μέτρηση για τον νέο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ξεκίνησε, ενώ αύριο κατατίθεται στην κυβέρνηση η πρόταση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος για το πρόσωπο που θα ηγείται της τράπεζας για τα επόμενα έξι χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να μετακινηθεί στην ΤτΕ ο Γ. Στουρνάρας, αλλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είχε πεισθεί ότι πρέπει να αντικατασταθεί ο Γιώργος Προβόπουλος. Τελικώς, ο Βενιζέλος μετά την επιλογή Χαρδουβέλη άλλαξε άπ��ψη και η διαδικασία ξεμπλόκαρε, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία ενημέρωση προς τον κ. Προβόπουλο.

Εκτός από τον Διοικητή, "κενή" μένει και η καρέκλα του Υποδιοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδος, αυτή που κατέχει σήμερα η Ελένη Λουρή - Δενδρινού, για την οποία ως υποψήφιοι ακούγονται μεταξύ άλλων ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ιωάννης Μουρμούρας και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας έχει διατυπώσει ενστάσεις γύρω από το πρόσωπο του κ. Γ. Στουρνάρα και έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως σε περίπτωση που αντικατασταθεί ο κ.Προβόπουλος από τον Γ. Στουρνάρα στην θέση του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει την αποπομπή του με διαδικασίες αντίστοιχες με αυτές που ακολούθησε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη στην Κύπρο για να πετύχει την παραίτηση του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Πανίκου Δημητριάδη.